Skip to main content

Rahsia Bagaimana Ebayer Ini Hasilkan RM21,584.15 Sebulan Hanya Di Ebay!


Assalamualaikum & hai semua 😀
Saya nak share pada anda macam mana ebayer ini, akaun yang masih baru.. daftar ebay baru sebulan dua tapi dengan strategi X ini berjaya menghasilkan USD4830.50 sebulan atau bersamaan dengan RM21,584.15!
Rahsianya ialah multiple akaun + produk hot!
Ini namanya “don’t put all the eggs in one basket”
Jika akaun baru, polisi  Ebay tidak membenarkan new seller menjual dalam kuantiti banyak untuk mengelakkan isu scammer. So untuk menghasilkan jualan 4 angka USD, anda perlu bermain multiple akaun untuk menghasilkan jualan yg banyak. Ianya juga bagus untuk akaun paypal anda yang tak terkejut dengan transaksi jumlah duit masuk yang banyak.
Ok mari kita tengok analisis akaun ini.
Akaun masih sangat-sangat baru. Tak caya? Saya cakap berdasarkan fakta dan kajian yang terperinci. dengan bantuan terapeak. Akhirnya saya berjaya membongkar rahsia newbie ni 🙂
1-encodco2-dacryko3-goofille4-gunildn5-celeseca6-nottaru7-garretry8-fordiard9-morrille10-miraiste
Nampak tak tarikh daftar akaun semuanya masih baru? Daftar bulan Ogos 2016 sehingga Okt 2016 semuanya.
Ini bukti bahawa akaun baru di ebay masih lagi boleh menghasilkan income 5 angka walaupun polisi ebay tak bagi kita menjual dalam kuantiti yang banyak.
Anda boleh tengok histogram di bawah ni menunjukkan setiap lag mewakili 1 akaun ebay, total keseluruhan sales seller ini kalau kita ambil untung bersih 40% jer dari sales dia maknanya.
40% x $4830.50 x RM4.47 = RM8636.94. Besar tuh gaji part time jer.. kalah gaji PhD beb!!!
data
Kesimpulannya, tujuan artikel ini untuk bantu buka mata anda macam mana nak survive di ebay. kalau orang lain boleh buat, maknanya anda pun boleh buat. Jangan banyak bagi alasan. Jangan tunggu sampai dah terdesak perlukan duit baru anda nak mulakan bisnes. Waktu anda tak perlukan duitlah anda bina skill and knowledge buat duit kat ebay ni.
Keduanya, kalau anda ada modal, jangan kedekut dan berkira nak laburkan pada majlis ilmu dan bahan-bahan ilmiah.. semua pelaburan anda pada knowledge takkan merugikan anda. malah akan datang memang ilmulah yang akan bantu anda. Biar kita miskin harta, tapi tak miskin budi bahasa dan ilmu yang bermanfaat.
Ok tu jer nak cerita. adios! 🙂
*Kredit: perkongsian di atas adalah ditulis oleh rakan saya, Zul Ariffin.
shadow-ornament
Jika anda berminat untuk belajar menjual di Ebay, Tuan Zul ada sediakan satu panduan lengkap untuk newbie bagaimana nak memulakan bisnes di ebay dengan hanya menggunakan dropship sahaja.
Ada 3 pakej yang anda boleh pilih:
1. RM97
✔ eBook Panduan ebay intelligence sahaja
2. RM197 (Recommended!)
✔ eBook Panduan ebay intelligence ✔ Adobe Photoshop Portable ✔ Document Template Follow up customer ✔ Tools kit ebay ✔ Document template avatar multiple account ✔ 400 niche berpotensi di ebay ✔ Template keyword ebay feedback (Microsoft word) ✔ Ultimate guide for dropshipping ✔ 50 ways to make your first sale ✔ group support di FB
3. RM497
✔ Bengkel Ebay Intelligence ✔ eBook Panduan ebay intelligence ✔ Adobe Photoshop Portable ✔ Document Template Follow up customer ✔ Tools kit ebay ✔ Document template avatar multiple account ✔ 400 niche berpotensi di ebay ✔ Template keyword ebay feedback (Microsoft word) ✔ Ultimate guide for dropshipping ✔ 50 ways to make your first sale ✔ group support di FB
.
 
PS. Jika anda rasa pelaburan ini mahal. Cuba bayangkan keuntungan yang bakal anda peroleh di Ebay hasil daripada ilmu yang anda peroleh daripada ebook ini. Income anda mungkin akan jadi lebih berlipat-kali ganda daripada nilai pelaburan ini!
.

Comments

Popular posts from this blog

Lihat Bagaimana Jualan Tudung Beliau Cecah 5 Angka Tanpa Guna Facebook!

Ok, anda mungkin selalu fikir ape nak dijual kat online, terutamanya kat Facebook kan. Kadangkala kita terikut-ikut trend terkini. Orang jual produk kesihatan di FB, kita pun nak jual produk kesihatan. Orang jual tudung, kita pun nak jual tudung. Sebenarnya tak salah untuk meniru mereka yang dah berjaya, namun ada masanya kita perlu jadi lebih kreatif untuk menjual produk yang sama di dalam pasaran. Lihat bagaimana peniaga tudung online ini berjaya hasilkan lebih 5 angka jualan, walaupun beliau tidak menjualnya di Facebook. Sebenarnya ada banyak platform selain Facebook yang anda boleh jual barang secara online. Contohnya, di Ebay. Tak kira apa barang pun yang anda letak kat ebay ni, insyaAllah akan ada yang membeli. Nak tau sebab apa? Sebabnya ebay memang tempat membeli belah di luar negara. Diorang memang telah terdidik untuk membeli secara online sahaja. Anda boleh lihat sendiri sales seorang seller ni dari Malaysia. Akaun di Ebay masih sangat-sangat baru. Tak sampai 10 bulan l…

Benarkah Bisnes Di Ebay Masih Relevan?

Ramai orang pandang rendah dengan potensi perniagaan di Ebay. Ada yg bertanya dengan saya, masih relevankah bisnes di ebay ni? Jawapannya YA. Masih relevan selagi anda berniaga dengan cara yg betul. Baru-baru ini rakan saya telah buka bisnes offline iaitu bisnes kedai makan. Katanya, sebelum ini beliau hanya mendengar dan dah sedia maklum, bisnes offline ni perlukan modal yang besar. Tapi lepas dah buka bisnes offline dan dah merasainya sendiri modal yang keluar, barulah beliau dapat menjiwai bahawa bisnes online ni sangat best dan lebih berpotensi untuk dapatkan pulangan yang lumayan dengan modal yang sangat-sangat rendah. Jika anda mempunyai modal sebanyak RM10,000. Kemudian anda laburkan untuk bisnes online anda, saya yakin banyak tools dan perkara yang anda boleh lakukan. Tetapi jika anda laburkan RM10,000 tadi untuk bisnes offline, sudah pasti sangat sedikit peralatan yang anda boleh beli. Tujuan saya bukan nak bercakap panjang perbezaan antara bisnes offline dan bisne…

Ini Contoh Barang Mainan Yang Terlajak Laris Di Ebay!

Assalamualaikum  Hari ini saya nak share kepada anda antara produk hot yang anda boleh jual di Ebay. Iaitu barang permainan (toys). Sebenarnya anda tak perlu nak jual semua jenis barang permainan. Cukup hanya fokus 1-2 jenis barang tapi anda cukup arif tentang produk yang anda jual tu. Lagi spesifik lagi bagus. Sebab anda tak akan ada banyak pesaing untuk anda compete dengan penjual di seluruh dunia. Untuk memudahkan pemahaman anda, saya akan tunjukkan antara Top seller kategori mainan di ebay.com oleh penjual dari Malaysia. Ada  24 kategori bahagian toys & hobbies di ebay. Tetapi yang banyak di jual oleh seller Malaysia hanyalah 3 kategori iaitu: Diecast & Toy VehiclesTV,Movie & Character ToysAction Figures Berdasarkan real data terkini 90 hari ( Manual Research + Paid Research, 16 Sept to 15 Dec). Diecast & toy vehicles terdapat sebanyak 549 listing yang telah berjaya dijual (Sold item) oleh seller Malaysia. Manakala kategori TV movie & character toys pula terda…